PRÄRIEN

Välkommen att hyra ”Prärien” – vår fantastiska lägerplats omgiven av växlande natur med skog, berg och hav som inspirerar till fina vandringar med övernattningar utomhus. Området är uppdelat i flera olika lägerytor som lämpar sig för såväl den lilla lägergruppen som det stora lägret med hundratals deltagare.

För att boka vår lägerplatser utomhus, vänligen kontakta oss på info@sparreviken.se eller ring oss på 0522-291 96.

Tipsa andra om möjligheten att hyra lägerplatser hos oss

Lilla Prärien

Lilla Prärien är en 2500 m2 stor gräsyta med en uppbyggt eldstad i mitten och rinnande vatten. Intill Lilla Prärien ligger även en matplats utomhus, men under tak med sittplats för 30-talet personer.

Stora Prärien

Stora Prärien är en ca 15 000 m2 stor gräsyta vilken gränsar mot havet. I anslutning till Lilla och Stora prärien finns utedass, vedförråd och en mindre stuga med el, kylskåp, frysar samt hyllor för torrvaror.

Ödetorpet

Ca 200 m från Prärien finns lägerplatsen “Ödetorpet”, en vacker skogsglänta där den mindre gruppen kan slå läger med en uppbyggd eldstad och nära till stranden.

Fasta vindskyddet

Fasta vindskyddet är precis som namnet antyder, ett fast vindskydd placerat med en fantastisk utsikt över fjorden. Vindskyddet rymmer ca 10 vuxna, har en uppbyggd eldstad och är en fin plats att hajka på.

Aktiviteter

På lägerområdet finns goda möjlighet till aktiviteter såsom bad (både från klippor och från strand), lekar som capture the flag, skattjakt i form av geocaching och en låghöjds hinderbana. Området erbjuder dessutom ett flertal vackert belägna lägerbålsplatser med utsikt mot havet, där man kan ofta kan få avnjuta overkligt vackra solnedgångar.

I mån av tillgång kan man även hyra andra resurser från lägergården, såsom tillgång till våra teambuildingsövningar ”Kamratbanorna” som erbjuder samarbetsövningar för grupper av alla åldrar, vår vedeldade bastu med havsutsikt, kanadensare inkl. paddlar och flytväst.

Gården har även kajaker och segelbåtar  men dessa kan i dagsläget endast hyras tillsammans med instruktör.