Att vara ledare

Den här sidan vänder sig till dig som jobbar eller nyligen har jobbat som ledare på Sparreviken, men även till dig som är intresserad av att bli ledare hos oss.

Sparreviken söker ledare som tror på idén att verka för och med barn och ungdomar på läger i KFUMs regi. Du bör vara beredd på alla möjliga tänkbara uppgifter (och tider!), tycka om att vistas ute (nästan) oavsett väder, vara öppen och respektfull och vara positiv till Sparrevikens och KFUMs målsättning och program.

Att vara ledare på KFUMs Lägergård Sparreviken är ett ideellt uppdrag. Vad vi erbjuder är en väldig upplevelse, bra referenser och många minnen och vänner som en bonus. Du får tillsammans med den övriga ledargruppen ansvar för ett gäng spralliga, förväntansfulla barn/ungdomar som kommer hit för några veckors spännande lägerliv. När inte material (segelbåtar, kanoter etc.) används i verksamhet har du som ledare på Sparreviken fri tillgång till detta, under lägerperioden och våren/hösten det år du är på Sparreviken, så ta med dig dina vänner och ta en tur på havet! Sparreviken betalar din resa till och från lägergården när du åker hit för att jobba ideellt. Vi står även för din mat och ditt boende här på gården.

KFUM Sparreviken (Sparreviksföreningen) erbjuder dig som är ledare under sommaren gratis medlemskap i föreningen. Medlemskapet inkluderar en försäkring under lägertiden.

I vår ledarrekrytering vänder vi oss till medlemmar i KFUM och till andra intresserade, gärna med föreningsbakgrund. Du kan ha erfarenhet av ledarskap och friluftsliv eller som lägerdeltagare på Sparreviken eller liknande läger. Men du kan också tillföra helt andra erfarenheter. Alla ledare är med och planerar lägrets programpunkter, ibland på en gemensam samling, ibland i en mindre grupp.

Som ledare på Sparreviken utgår reseersättning vid ankomst & avfärd både under sommarlägren och arbetshelgerna under våren/hösten. Alla kvitton ska då bifogas och reseräknings-blanketten ska fyllas i. Klicka här för att ladda ner blanketten. 

Visst vill du vara med? Hör av dig till  info@sparreviken.se eller 0522-29196. Du kan också fylla i en intresseanmälan här.

Sagt av ledare hos oss