Lediga jobb

Är det dig vi söker?

Sparreviken söker huvudinstruktör för sensommar och höst 2024!

KFUM Lägergården Sparreviken har länge arrangerat lägerskolor och klassresor för barn och ungdomar. För att grupperna skall få ta del av gårdens resurser på bästa sätt brukar en eller flera instruktörer ta hand om grupperna och hålla aktiviteter under vistelserna. Som huvudinstruktör är du gårdens “fasta” instruktör, du är den som i första hand är instruktör för våra besökare. Utöver detta kommer du även att vara en allt-i-allo på gården, som hjälper med knöös-uppgifter (exempelvis praktiska uppgifter såsom städ, vaktmästeri, målning mm). 

Tjänsten är en grym merit och dessutom rolig! Du behöver vara över 18 år.

Arbetsuppgifter

Arbetet som huvudinstruktör är varierat och ställer höga krav på flexibilitet – i sann Sparreanda. Ofta består arbetet exempelvis av att: 

 • Planera och genomföra aktivitetspass på ett säkert, tryggt och pedagogiskt sätt, exempelvis
  • kanotpaddling
  • klättring i ravinen
  • kamratbanor och ITSU-övningar
  • lekar såsom Capture & kåsrace
 • Ha möte med ansvariga vuxna i gruppen, för att ge information och skapa gemensamma förväntningar på vistelsen
 • Säkra att grupperna får ett gott kundbemötande. Du kommer exempelvis ta emot grupper, besvara frågor och vara behjälplig med att exempelvis säga till ungdomar vid uppenbara regelbrott eller förmedla oro till ansvariga vuxna. Vi vill ju att de ska trivas och vilja komma tillbaka!
 • Vara behjälplig med att ta fram och plocka undan aktivitetsmaterial, exempelvis inför grillkvällar, bastu, bollekar, pyssel m.m.
 • Förbereda och återställa lokaler som används
 • Städa stugorna och knöös-uppdrag
 • Delaktighet i ett integrationsprojekt samt Knattelägret

Omfattning & datum

Du kommer att arbeta 50-100% med målstyrd arbetstid under tidsperioden 5 augusti – 5 oktober. Vi kommer gemensamt överens om vilken sysselsättningsgrad & även exakta datum går att diskutera.

Ansökan

Tveka ej att höra av dig vid frågor eller funderingar om tjänsten! Vi vill ha din ansökan senast 30 juni, men tjänsten kan komma att tillsättas löpande. Ansökan med CV och personligt brev skickas till:

Vi hoppas just Du vill bli en del av Sparrevikens magi!

Sparreviken söker en kock/köksbiträde till vårt storkök! 

Vi söker en kock/köksbiträde till vårt storkök på lägergården i Ljungskile! Tjänsten gäller främst helgjobb 1 maj-15 juni samt 15 aug-15 sep och ca 80% tjänst 15 juni-15 augusti.

Vår och höst bemannas köket med avlönad personal, och på sommaren har vi även ideella köksledare som du samarbetar med och handleder. Köket är hjärtat på gården och under högsäsong serverar vi ca 140 portioner mat frukost, lunch och middag.

Vi söker dig som gillar att laga mat och som tycker om att samarbeta och dela med dig av dig själv och dina kunskaper. Tidigare erfarenhet från restaurangbranschen eller utbildning är ett starkt önskemål från vår sida.

Sparreviken är en plats som drivs av och för unga. Det är en absolut drog- och alkoholfri miljö och som anställd är du en förebild för våra deltagare och unga ledare. Du kan läsa mer om vår verksamhet här.

Ansökan

Tveka ej att höra av dig vid frågor eller funderingar om tjänsten! Vi vill ha din ansökan senast 15 april, men tjänsten kan komma att tillsättas löpande. Ansökan med CV och personligt brev skickas till:

Vi hoppas just Du vill bli en del av Sparrevikens magi!